Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Θετικη σκεψη


Ταξιδευοντας οδικως  φτασαμε σαλονικη, μεσημερι μιας ανοιξιατικης πανεμορφης μερας.Ο ηλιος ηταν ακομα ψηλα ανεβασμενος, ειχαμε μερα μπροστας μας να περπατησουμε, να κανουμε μια αεμελη βολτα χαζευοντας βιτρινες και οχι μονο.
Ειμασταν, ειχαμε ερθει στην πολη των αισθησεων, μιας και μονο οι αισθησεις διατηρουν την διαχρονικη τους αξια
Θεσσαλονικη. Ο Ερωτας σκεπαζει την πολη και περιπλανιεται στα ελληνιστικα και ρωμαικα ερειπια που αφησε ο χρονος.Περιπλανιεται στα Λαλαδικα, στο Σειχ Σου, Ωραιοκαστρο,Πανοραμα, Καλαμαρια, στη Περαια, στα λαικα ξενοδοχεια που ζητας οτι θες,ακουγοντας βογκους ηδονης,
Στη σαλονικη ,διαχυτος ειναι και  ο ποιητηκος λογος.Αυτον θελησα να συναντησω και αυτο εκανα.
Περπατωντας τεμπελικα αλωνισαμε τη σαλονικη απο βαρδαρη, ντεπο,εγνατια,σταθμο, αγια σοφια, δεν εχουν τελειωμο.
Περπατωντας ανεμελα και << αμπελοσοφοντας>>και λιγο πριν απο το τελευταιο στενο για το λιμανι, να'σου μπροστα μου η θετικα σκεψη, καρφωμενη στο πισω μερος ενος Ι. Χ. αυτ/του.
ΘΕΤΙΚΗ  ΣΚΕΨΗ,,,,,,,,,, θετικη μεγαλη κουβεντα
Αισιοδοξια, χιουμορ, ηρεμια, τα συστατικα που συνθετουν την θετικη σκεψη, που ειναι και το κλειδι μιας θετικης στασης ζωης.Δεν πετυχαινεις τιποτα χωρις θετικη σκεψη.Η θετικη σκεψη ενεργοποιει ολες τις ικανοτητες του ανθρωπου.
Η σκεψη ειναι πιο δυνατη απο οτι μπορουμε να φανταστουμε,και οι θετικες σκεψεις δημιουργουν θετικα πραγματα . σε αντιθεση με την αρνητικη σκεψη που δημιουργει αρνητικες καταστασεις.
Με την θετικη σκεψη μπορουμε να αλλαξουμε εντυπωσιακα την ζωη μας, ξεφευγωντας απο μια ανουσια καθημερινοτητα και περνωντας σε ενα φωτεινο κοσμο γεματο χαμογελα.
Με την θετικη σκεψη ανακαλυπτουμε οτι δεν υπαρχουν ορια , αρκει να το θελουμε πραγματικα
Σκεπτομαστε θετικα και τον εαυτο μας, δυνατο, εξυπνο,ευτιχισμενο, αγαπητο και ολα θα πραγματοποιηθουν. Οταν δεν υπαρχει σιγουρια,τοτε σκεψου την θετικη πλευρα.
Προβαλε καθημερινα θετικες σκεψεις και εικονες και κανε την θετικη σκεψη καθημερινη συνηθεια.
Συμφωνα με ερευνα του Ινστιτουτου Ψυχικης Υγειας της Ολανδιας, οι θετικοι ανθρωποι αντιμετωπιζουν 55% μικροτερο κινδυνο να πεθανουν απο καρδιοπαθειες.
Ερευνες Πανεπιστημιων εδειξαν οτι οι απαισιοδοξοι εχουν υψηλοτερη πιεση , τοσο την νυχτα , οσο και την ημερα.Η υψηλη πιεση της νυχτας ειναι προαγγελος εγκεφαλικου.
Την αρνητικη σκεψη στη ζωη μας,την βλεπουμε στον πονο , στα βασανα, στη θλιψη και στα προβληματα
Με την θετικη σκεψη νιωθουμε ικανοποιηση, πληροτητα, ευτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου