Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΠΡΕΛΗ


ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

30/11/12 - 02/12/12







Κατ’αρχας προερχομαι από τους Οικολογους Πρασινους . Πιστευα και πιστευω στις αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες , παντα αγκαλια με την ριζοσπαστικη αριστερα.

Στις δευτερες εκλογες διαχωρησα την θεση μου και με δηλωση μου συνταχθηκα με τον Συριζα ΕΚΜ. Εχω λοιπον και εγω καποιο μικρο δικαιωμα να πω την αποψη μου.

Το μεγαλο ποσοστο των τελευταιων εκλογων , απορροια της οικονομικης κρισης και των λαμογιων του μαζι τα φαγαμε , αυτου του διεφθαρμενου πολιτικου συστηματος των τελευταιων δεκαετιων κανουν επιτακτικη την αναγκη δημιουργιας ενός ενιαιου φορεα . Οι εγγραφες είναι πολλες και πολλα αλλοιωνουν όπως και πολλα θα κριθουν από την επομενη της συνδιασκεψης.

Η κοινωνια εμπιστευεται τον Συριζα και τον συντροφο Τσιπρα . Το δειχνουν οι μαζικες και αθροες γενικες συνελευσεις , ζητωντας την κατοχυρωση της δημοκρατιας . Και δινοντας της ένα χωρο εκφρασης για να βαλει και αυτή ένα λιθαρακι σε ολο αυτό το εγχειρημα που επιχειρειται.

Δεν θελει να παραμεινει αμετοχη στη νεοφιλελευθερη λαιλαπα , στην επικινδυνη συμμορια που εξαπατωντας την , εκλεψε την ψηφο του , βαζοντας την χωρα στο οικονομικο Νταχαουν των Τροικανων και Δ.Ν.Τ. Η δικη μας τροικανη κυβερνηση συνεχιζει να στρουθοκαμηλιζει εξυπηρετωντας τραπεζικα συστηματα .

Θεωρω ότι είναι σωστος ο προσανατολισμος του Συριζα να μπορεσει να κερδισει ένα μεγαλο κομματι από την κοινωνικη βαση του Πασοκ κυριως , αλλα και από τη Νεα Δημοκρατια . Η οποια κοινωνικη βαση είναι δυσαρεστημενη από την διακυβερνηση των δεκαετιων που περασαν από την μεταπολιτευση και μετα .

Πως όμως πρεπει να γινει αυτό

Από την συγκροτηση μιας μαζικης , αποτελεσματικης και ριζοσπαστικης αριστερας . Μονο ετσι θα μπορεσει να γινει η αναγκαια ανατροπη του κοινωνικου συσχετισμου , αγκαλιαζοντας και εκφραζοντας πολιτικα τα μεγαλα τμηματα της κοινωνιας και χωρις υποχωρησεις , λεγοντας ξεκαθαρα ότι η λυση θα περασει μεσα από την ριζοσπαστικη αριστερα με προοπτικη τον σοσιαλισμο .

Το διλημμα αναμεσα σε μια αριστερη πολιτικη και σε μια πολιτικη υποχωρησεων είναι περα για περα ατοπο . Και αυτό γιατι το παιχνιδι θαειναι χαμενο για τον Συριζα . Το ξερουν καλυτερα το Πασοκ και η Νεα Δημοκρατια .

Σας θυμιζω ότι ο Συριζα είναι η συμμαχια . Η προσπαθεια δηλαδη να ενωθει η πολυδιασπασμενη Αριστερα που για πολλα χρονια ηταν ο ενας απεναντι από τον άλλο . Μαοικοι , Τροτσικιστες , πρωην στελεχη του ΚΚΕ , παλια μελη του ΚΚΕ εσωτερικου .

Ναι μπορω να πω ότι είναι δυσκολη η συγκυρια ενός πολιτικου προσανατολισμου και μιας πολιτικης γραμμης . Πρεπει όμως να παραμεινουμε στις θεσεις της ριζοσπαστικης Αριστερας όπως αυτές εκφραστηκαν στην προεκλογικη ποεριοδο

Α)ακυρωση μνημονιου

Β)όχι στην γραμμη των Βρυξελων για σκληρα μετρα λιτοτητας

Γ)κοινωνικοποιηση των τραπεζων

Η γνωστη ρηση του Μαο {{αφησε όλα τα λουλουδια να ανθισουν }} είναι παντα επικαιρη .

Δεν ανηκω σε καμια συνιστωσα και θα ειμαι υποψηφιος ..