Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Kανελλο Ουρεμ Φαρουκ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποχαιρετούμε τον καλό μας σύντροφο, Κανέλλο Ουρέμ Φαρούκ


Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2010 17:49
Latest News - Latest News

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποχαιρετούμε τον καλό μας σύντροφο, Κανέλλο Ουρέμ Φαρούκ, τον γνωστό και αγαπημένο μας Χασάν, που πέθανε χτες Παρασκευή, από καρδιακό επεισόδιο. Ο Χασάν ήταν υποψήφιος των ΟΠ στη Β’ Αθήνας, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Ήρθε πρόσφυγας από την Τουρκία πριν από 27 χρόνια, διωκόμενος από το δικτατορικό καθεστώς του Εβρέν, επειδή ήταν μέλος του απαγορευμένου αριστερού φοιτητικού και συνδικαλιστικού κινήματος. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 11.30 στην Αγία Αικατερίνη Ιλίου και θα ταφεί στο Καλέντζι (Πράσινο) Ευβοίας, όπως ήταν η επιθυμία του. Η γυναίκα του, Βενετία, και οι ΟΠ ζητούν από όσους το επιθυμούν, αντί στεφάνου να καταθέσουν τα χρήματα στο Πολιτιστικό Κέντρο των Λαών της Ανατολής «Γέφυρα», Σπ. Τρικούπη 21, Εξάρχεια, e-mail: gefira_atina[at]yahoo.com ή steki.gefyra[at]gmail.com.





O Χασάν γεννήθηκε στην Πέργαμο της Σμύρνης στις 7 Απριλίου 1958. Είχε τουρκική καταγωγή και απέκτησε ελληνική υπηκοότητα. Ασχολήθηκε με το φοιτητικό και συνδικαλιστικό κίνημα της Τουρκίας μέχρι το 1980. Από την χούντα του Εβρέν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του και βγήκε στην παρανομία για τρία χρόνια. Τον Αύγουστο του 1983 πέρασε τον Έβρο κολυμπώντας και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Από τότε μέχρι σήμερα ζει στην Ελλάδα.



Ήταν ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης μεταξύ των Λαών, που φτιάχτηκε το 1985 από Τούρκους, Κούρδους και Έλληνες. Επίσης, ήταν ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Κέντρου των Λαών της Ανατολής «Γέφυρα» και για αρκετά χρόνια συνεισέφερε εθελοντικά στην Κίνηση Κοινωνικών Δικαιωμάτων για μετανάστες και πρόσφυγες και στην Ομάδα Προσφύγων της Διεθνούς Αμνηστίας. Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος των Οικολόγων Πράσινων.



Αφού δούλεψε σε οικοδομές για 15 χρόνια, τα τελευταία 10 χρόνια είχε δικό του καφενείο στα Εξάρχεια. Ήταν πατέρας τριών παιδιών: του Οδυσσέα, του Βασίλη και του Λευτέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου